Papptak Stavanger

All takkompetanse under samme tak 

Få Tilbud Direkt

Uforpliktende tilbud

Legge / Bytte takpapp

Er det på tide å bytte papp og helbrede? En av de beste investeringene du kan gjøre er at villaeiere. Det handler om å skape gode rutiner, og ved jevnlig kontroll av tilstanden til huset, kan du få et bedre bilde av hva fremtidige tiltak kan være nødvendige. 

Å skape disse sunne vaner eliminerer de ubehagelige og dyre overraskelsene. Vi ser på taket her – og spesielt sørg for at det er viktig å sjekke at det er på tide å bytte papp og helbrede.

Takforhold

Takforholdet bestemmer ofte husets velvære. Det har også stor innvirkning på hvor mye penger du betaler for villaeiere. Sammen med det vinduet har det tatt det området som mest påvirker kostnadene ved oppvarming og energi. “

Kaldluftslekkasje?

Et tak som ikke holder matten, frigir den varme luften fra innsiden, samtidig som det tillater fri kaldluftslekkasje. Upålitelig, spesifiser kostnaden. En dårligere tilstand kan også skape fukt, mugg og vannskade, noe som igjen koster mye penger å reparere og kan også gjøre deg og din familie syk

Kaldluftslekkasje?

Hvor ofte sjekker jeg taket?
Noen ganger på et år – helst om våren – kan du sjekke tilstanden til taggen din. Vinteren er sesongen som er den vanskeligste på taket. Gå opp på taket ditt og kontroller først betingelsene for flisene. Hvis det er sprekker i noen – det er ikke noe uvanlig – da kan du erstatte disse.

Sørg for å lage små pinnekontroller, løfte en flis og se over hekken og takplaten. Se opp nocken og delvis i midten – på hver side – og delvis ned vindene. Hvis det er fuktig og hvor du kan se at lekkasjen er misfarget, indikerer det at det er på tide å planlegge en endring. For å sikre en riktig analyse, kan du ansette en roofer for en faglig vurdering.

Dermed: takkontroll (murstein, varme og tak): en gang i året.

Hvor ofte bytter du tak- og takkart?
Du forventer vanligvis å takke deg i omtrent 30 år før det er på tide å endre. Dette betyr at lekkasjen glir raskere enn mursteinen – noe som gjør kontroller enda viktigere. Selv om flisen holder størrelsen, kan både hæl og papp brukes og erstattes.

Når vil du sjekke og muligens. Endre en takk?
Som sagt, våren er en god sesong for kontroll. For en mulig forandring er alle årstider unntatt vinter gode. Av forklarende grunner. Det er mulig å endre takk selv i vintermånedene, men det betyr høyere kostnader og mye mer arbeid.

Kan du selv gjøre jobben?
Ja. Det er ganske mulig å erstatte begge takfliser og legge til en ny varme eller et kort som individ. Det du bør vite er imidlertid at det krever en høyere presisjon å helbrede enn tilfellet er når du legger fliser. Siden det er en sjelden overføring – hvis lekkasjen er satt på en profesjonell og korrekt måte – bør du vurdere profesjonell hjelp for en lengre levetid.

Kontakt / Befaring / Tilbud

Fortell oss kort hva vi kan hjelpe deg med.

Tilbud / Befaring

Tilbud / Befaring